Lallemand Belle Saison 11 gr
59 kr
På lager
Belle Saison er en belgisk overgjærende gjærstamme som produserer estere og fenolske aromastoffer som kan beskrives som fruktige, krydrete og pepper-aktig. Den starter raskt, gjærer langt ned og har en høy alkoholtoleranse. Den er perfekt for saison og liknende gårdsøl. Normalt sett så kjøler man ikke denne under fermentering, men lar temperaturen øke fritt under gjæringsforløpet.
Gjærstamme: Saccharomyces Cerevisiae var. diastaticus
Foretrukket gjæringstemperatur: 17-25°C
Utgjæring: 77-83+
Flokkulering: Lav/Medium
Saccharomyces Cerevisiae var. diastaticus er en gjærstamme som kan metabolisere dekstriner, noe som fører til dens meget høye attenueringsgrad. Når det kommer til rengjøring og sanitering bør den behandles som en bakterie/brettanomyces. Man burde dermed være ekstra nøye med rengjøring etter bruk av Belle Saison for å unngå mulig krysskontaminering.