På tide med Oktoberfest-øl

Snart er det mars måned!

Da tenker vi på vinterferie, og at det snart er påske og vår, men mars er tiden for å forberede seg på Oktoberfest!

Det Bayerske Märzen-ølet (mars-ølet) ble utviklet ved Spaten bryggeriet i München i 1842, og samme år kom Dreher bryggeriet nær Wien i Østerrike med sitt Wiener-øl. Begge var lagerøl som måtte brygges mens det enda var kjølig nok til den ønskede gjæringstemperaturen. Så ble ølet lagret på eikefat i kjellere fram til konsum i sommerhalvåret.

Først i 1871 introduserte Spaten bryggeriet Märzen ølet sitt på Oktoberfesten i München, der det ble raskt populært, som et alkoholsterkt men lettdrikkelig øl. Slik begynte man å kalle Märzen-ølet for Oktoberfest-øl.

Hos Borrebrygg får du ferdig Oktoberfest-ølsett med den opprinnelige bayerske oppskriften, med Weyermann® malt fra Bayern, så du kan lage ditt eget oktoberfestøl som du kan servere på din egen oktoberfest!