inkl. mva. ekskl.frakt
NOK 0,00
mva. NOK 0,00
Meny
Handlekurv
Søk
Personvern
Kontakt oss
Vilkår og betingelser
Åpningstider
CBC-1 Brukes ofte på grunn av sine refermenterings egenskaper, og er anbefalt å bruke til cask og flaskekarbonering. CBC-1 re-fermenterer øl med alkoholstyrke opp til 12-14% ABV, og har høy toleranse for trykk. Den skaper ikke smaker noe som gjør at man bevarer smaken til primærgjæren. Gjæret flokkulerer tett, og legger seg som en matte på slutten av gjæringsprossesen. CBC-1 kan også brukes som primærgjær i Champagne-lignende øl og frukt-øl. CBC-1 tåler temperaturer mellom 15° til 25°C. Mikrobiologiske egenskaper: Klassifisert som Saccharomyces cerevisiae Bryggeegenskaper: CBC-1 er best brukt til flaskekarbonering/natur-karbonering på fat - der sukkertyper som glukose brukes. Er en rask og robust gjærstamme som utgjærer øl med alkoholstyrke opp til 12% ABV. CBC-1 som primærgjær vil etterlate restsødme siden den ikke spiser maltotriose. CBC-1 påvirker ikke smaken når det blir brukt til refermentering. OBS! LalBrew® CBC-1 er en killer-yeast, noe som betyr at gjæret skiller ut et giftig protein som kan inhibere gjærstammer som er sensitive for dette proteinet. (Noe de aller fleste gjær til ølbrygging er). Dette er i utgangspunktet en svært positiv egenskap hvor man ønsker en ren fermentering/refermentering (flaskekarbonering) med CBC-1. Men man bør være ekstra nøye med rengjøringen av gjæringstanker og utstyr hvor man har brukt CBC-1 for å være sikker på at man ikke krysskontaminerer andre brygg med CBC-1.
Trykk ENTER for å søke