Lær mer om oss i BorreBrygg

Product was successfully added to your shopping cart.

Om Borrebrygg - Vår historie

BorreBrygg ble startet av Halvard Eik på Eik Gård på Borre, utenfor Horten. Det begynte i 2009 med et ønske om å lage sitt eget øl til hjemmelaget mat og brød fra den gamle bakerovnen på gården. Et gassfyrt 50 liters bryggeapparat ble kjøpt inn og siden den gang er det brygget over 300 brygg på gården. På denne tiden ble det kjøpt inn malt og andre råvarer i store mengder og lageret begynte å fylle seg opp. Det viste seg fort at det var andre som var interessert i ølbrygging i Vestfold, så utvalget økte, og fra 2010 ble det videresolgt råvarer ogetter hvert utstyr til andre hjemmebryggere. Vi begynte deretter å holde kurs i ølbrygging, og fra 2010 har mer enn 500 glade ølbryggere deltatt på kurs hos BorreBrygg.

I 2013 ble BorreBrygg omgjort til aksjeselskap med Halvard og Steinar Thrane som aksjonærer. I 2014 ble også Ole Christian Schmidt med som aksjonær, og alle delte på å betjene kundene i den lille butikken i den gamle potetkjelleren på Eik Gård. 

I slutten av 2014 begynte salget og kundemassen å bli så stort at potetkjelleren på Eik Gård ikke lenger egnet seg som butikklokale. Samtidig som BorreBrygg var på utkikk etter nye lokaler begynte entusiaster i Horten å legge planer for et mikrobryggeri og det ble snart bestemt at Horten Mikrobryggeri skulle etableres i Storgata 20, midt i Horten sentrum. Etter hvert som BorreBrygg og Horten Mikrobryggeri utviklet samarbeidet, ble det også tydelig at våre felles interesser og behovet for kunnskapsutveksling ville gjøre at begge parter ville ha glede av et tett samarbeid. I august 2015 flyttet derfor BorreBrygg inn i moderne, lyse lokaler i det som tidligere ble kalt «Meierigården» i Thuegata 2.

BorreBrygg kan dermed forsyne Horten Mikrobryggeri med råvarer, og man kan samarbeide om bryggekurs og ølopplevelser for kunder og andre øl-interesserte. Horten Mikrobryggeri serverte de første gjestene eget øl fra egne kraner 1. oktober 2015 og sammen vil vi hele tiden utvikle nye smaker og tilby smaksrikt lokalt brygget øl. Fra 24. juli 2017 vil det også være mulig å handle fra vår nye nettbutikk. Vi er veldig glad for å endelig kunne ha vårt fulle sortiment tilgjengelig på nett, både som informasjon, men også for å gjøre det lettere å handle for de som ikke bor i umiddelbar nærhet av butikken vår.