TemaDET ER GJÆREN SOM LAGER ØL!

Gjær er kanskje den mest spennende ingrediensen i ølbrygging!

Gjær er kanskje den mest spennende ingrediensen i ølbrygging!

Bryggeren lager bare vørter, det er gjæren som lager ølet!

Borrebrygg lagerfører de fleste vanlig tørrgjær, så du kan lage det ølet du ønsker på en enkel og trygg måte.

Flytende fersk gjær er mer krevende å bruke, men vi skaffer fersk gjær på bestilling.

Vi skiller gjær i 2 hovedtyper:

Ale-gjær, som er overgjær og gjæres ved 16-24 grader, og lagergjær, som er undergjær og gjærer ved 6-15 grader.

Først i 2014 greide vitenskapen å finne ut hvordan gjærceller klarer å omdanne sukker til alkohol.

Gjær er et encellet levende individ, og er det eneste i naturen som kan lage alkohol!
Gjær finnes overalt rundt oss i naturen, i form av villgjær, i tusenvis av varianter.
All gjær som ikke er identifisert med eget DNA kalles villgjær, og vi kjenner og bruker bare et par hundre kjente sorter til baking og utgjæring av øl og råvaren til spritproduksjon, enten av korn (Vodka, genever, gin, whisky), sukker (rum, råsprit), poteter (akevitt), eller vin (Cognac, etc)

Spør oss om egenskapene til våre gjærtyper, så får du det beste resultatet for ditt øl!

LYST TIL Å VITE MER?

Meld deg på nyhetsbrev fra Borrebrygg.