Product was successfully added to your shopping cart.
Visste du at:- Pumpkin-ale

Visste du at:- Pumpkin-ale

Gresskar har opprinnelse i Mellom-Amerika? De tilhører familien agurker og meloner (Cucurbitaceae.) Gresskar er rike på sukker og stivelse og er dermed ideelle å bruke til ølbrygging. ...

Visste du at Sumerne

Visste du at Sumerne

Et Epos om sumerkongen Gilgamesh trolig er den eldste bevarte «boken» vi kjenner til i menneskehetens historie? Den består av steintavler, der 12 er delvis intakte og befinner seg i Louvre i Paris....

Malt- Mesking

Malt- Mesking

Visste du at i mesken vil kalsium reagere med fosfater og aminosyrer fra maltet, noe som gjør mesken surere (lavere PH). Magnesium vil også forsure mesken. Bikarbonat (HCO3) gjør mesken mer alkalisk, men vil klarnes / utfelles ved koking. Natrium i moderate mengder vil tilføre fylde, munnfølelse og sødme til ølet, mens i større mengder vil saltsmaken bli fremtredende. Sulfat øker opptaket av humlebitterhet. Klorid minsker opptaket av humlebitterhet. Som natrium vil det også øke fylde og munnfølelse til det ferdige ølet. ...

Vannjustering?

Vannjustering?

Om du er fersk i bryggeverden så kan du ta det med ro, det er ikke nødvendig å fokusere på vannjustering enda. Da er desinfisering og bryggeprosess langt viktigere å fokusere på. Det er først når du føler at du ikke har mer å forbedre, og vil yte det lille ekstra for bryggene dine, at det kan lønne seg å titte nærmere på bryggevannet ditt. ...

Enzym aktivitet under mesking

Enzym aktivitet under mesking

Basert på denne listen er det åpenbart hvorfor pauser på ca. 38 gr. C, 50 gr. C har blitt klassiske nøkkeltemperaturer for en kompleks flerstegs mesk. Pauser på 50 og 67 gr. C er blitt standard for to-stegs mesk. For en direktemesking / en-stegs mesk er 65 grader mesketemperatur det beste kompromiss. ...

Humle

Humle

-Hildegard von Bingen (1098-1179) må bare nevnes når vi snakker om humle i øl. Hun var den første som vi vet gjorde skriftlige nedtegnelser om bruk av humle (Humulus Lupus) i øl for konservering / øke holdbarheten, bedre smak og som ikke minst skulle være helsebringende! ...

Trodde du at: Avgift på øl var en norsk oppfinnelse i vår tid?

Trodde du at: Avgift på øl var en norsk oppfinnelse i vår tid?

Å nei, det er en mye eldre oppfinnelse! Dronning Kleopatra i Egypt fat på sammen med sin romerske elsker Markus Eurelius at hun skulle kreve inn en avgift på øl for å finansiere oppbyggingen av en krigsflåte for å bekjempe det romerske imperium ledet av Octavian som senere kalte seg Augustus, den første keiser av romerriket....

Øl og kultur gjennom historien

Øl og kultur gjennom historien

Øl har vært en del av menneskenes dagligliv, men også til fest, barnefødsel, bryllup og gravferd (gravøl), opp gjennom historien fra det gamle Mesopotamia, hvor det er funnet arkeologisk dokumentasjon på ølbrygging fra 8-9000 år siden, via pyramidene i Egypt, som ikke det var mulig å bygge uten øl som drikke og næring, til trange kår i middelalderens Norge....

Surøl

Surøl

I løpet av de siste 2 årene har surøl fått en renessanse. Surøl er ikke noe nytt. De klassiske belgiske Lambic-øl (brygges i åpne gjærkar med villgjær i vintersesongen) og Berliner Weisse har lang tradisjon, men oppblomstringen av hjemmebryggere og mikrobryggerier på jakt etter nye spennende øltyper har gitt en kraftig oppblomstring av surøltyper....

Kurs i hjemmebrygging av øl

Kurs i hjemmebrygging av øl

Inngangsbillett til et nytt liv med godt øl! Kursstedet er på Horten Mikrobryggeri, men fremmøte er på Borrebrygg, Thuegata 2, Horten. En lærerik og hyggelig dag. Vi brygger ca 50 liter ekte øl og det er rikelig med ferdig øl til smaksprøver på kursdagen. Hver deltager får servert varm mat relatert til øl. Får også med hjem ca 8 liter (24 x 0,33 flasker) ferdig brygget øl. Ikke ta sikte på å kjøre hjem selv etter kurset! ...

Vare 1 til 10 av totalt 11

per side
  1. 1
  2. 2