Product was successfully added to your shopping cart.
Malt- Mesking

Malt- Mesking

Visste du at i mesken vil kalsium reagere med fosfater og aminosyrer fra maltet, noe som gjør mesken surere (lavere PH). Magnesium vil også forsure mesken. Bikarbonat (HCO3) gjør mesken mer alkalisk, men vil klarnes / utfelles ved koking. Natrium i moderate mengder vil tilføre fylde, munnfølelse og sødme til ølet, mens i større mengder vil saltsmaken bli fremtredende. Sulfat øker opptaket av humlebitterhet. Klorid minsker opptaket av humlebitterhet. Som natrium vil det også øke fylde og munnfølelse til det ferdige ølet. ...

Vannjustering?

Vannjustering?

Om du er fersk i bryggeverden så kan du ta det med ro, det er ikke nødvendig å fokusere på vannjustering enda. Da er desinfisering og bryggeprosess langt viktigere å fokusere på. Det er først når du føler at du ikke har mer å forbedre, og vil yte det lille ekstra for bryggene dine, at det kan lønne seg å titte nærmere på bryggevannet ditt. ...

Enzym aktivitet under mesking

Enzym aktivitet under mesking

Basert på denne listen er det åpenbart hvorfor pauser på ca. 38 gr. C, 50 gr. C har blitt klassiske nøkkeltemperaturer for en kompleks flerstegs mesk. Pauser på 50 og 67 gr. C er blitt standard for to-stegs mesk. For en direktemesking / en-stegs mesk er 65 grader mesketemperatur det beste kompromiss. ...

Humle

Humle

-Hildegard von Bingen (1098-1179) må bare nevnes når vi snakker om humle i øl. Hun var den første som vi vet gjorde skriftlige nedtegnelser om bruk av humle (Humulus Lupus) i øl for konservering / øke holdbarheten, bedre smak og som ikke minst skulle være helsebringende! ...

Trodde du at:

Trodde du at:

Avgift på øl var en norsk oppfinnelse i vår tid?...

Surøl

Surøl

I løpet av de siste 2 årene har surøl fått en renessanse. Surøl er ikke noe nytt. De klassiske belgiske Lambic-øl (brygges i åpne gjærkar med villgjær i vintersesongen) og Berliner Weisse har lang tradisjon, men oppblomstringen av hjemmebryggere og mikrobryggerier på jakt etter nye spennende øltyper har gitt en kraftig oppblomstring av surøltyper....

KURS I HJEMMEBRYGGING AV ØL

KURS I HJEMMEBRYGGING AV ØL

Inngangsbillett til et nytt liv med godt øl! Kursstedet er på Horten Mikrobryggeri, men fremmøte er på Borrebrygg, Thuegata 2, Horten. En lærerik og hyggelig dag. Vi brygger ca 50 liter ekte øl og det er rikelig med ferdig øl til smaksprøver på kursdagen. Hver deltager får servert varm mat relatert til øl. Får også med hjem ca 8 liter (24 x 0,33 flasker) ferdig brygget øl. Ikke ta sikte på å kjøre hjem selv etter kurset! ...

GJÆR TIL ØLBRYGGING

GJÆR TIL ØLBRYGGING

Visste du at…. Den danske botanikeren Emil Christian Hansen (1842-1909), en kjent autoritet på sopptyper (myces) var den første til å finne en praktisk måte å skille de forskjellige gjærarter fra hverandre og formere dem opp i rene forekomster. ...

8 artikler

per side