Forventet resultat:
OG: 1.054 – 56
FG: 1.011-13
IBU: ~ 23
ABV: ~ 5,7%
EBC: ~ 17
Effektivitet: 75%
Malt:
3,8 kg Weyermann Pale Ale malt
1,0 kg Weyermann Bøkerøkt byggmalt
0,5 kg Weyermann Caramunich 1
0,5 kg Weyermann Rug malt
0,2 kg Flaket havre
Totalt: 6,0 kg
Humle:
Pose 1: 35 g Goldings, 60 min
Pose 2: 20 g Goldings + Protafloc ganualt, 15 min
Pose 3: 20 g Goldings
Totalt: 75 g
Gjær:
Mangrove Jack’s M29
Vi anbefaler:
Klarningsmiddel som følger med. Gir klarere øl ved å øke utfellingen av proteiner. Bruk 1 gram / 25 liter. Tilsettes siste 15 minutter av koking.
Bruk av tørrgjær:
Normalt ikke behov for rehydrering av tørrgjær. Dryss rett i gjærkaret. Husk å arbeide sterilt når du åpner gjærposen.
Mesking:
Du kan meske på flere måter. Det enkleste er en enstegs infusjonsmesk: 64-65°C i 60 min, 78°C i 5 min.
Beregning av meskevann:
Antall liter meskevann varierer ut i fra utstyret du bruker. Er du usikker kan du ta utgangspunkt i 20 liter meskevann.
Beregning av skyllevann:
Målet er et kokevolum på ca. 30 liter. Anslagsvis kan du skylle med ca. 17 liter vann på 77°C. Noter det ned og gjør eventuelle justeringer neste gang.
Koking:
Dette settet kokes i 60 minutter. Tilsett humle som angitt under “Koking” i sjekklisten på neste side.
Gjæring:
Det er viktig å bruke riktig mengde gjær på rett temperatur. Husk at gjæret lager ølet! 14 dager på 18-20°C Husk å oksygenere vørteren ved risting, vørterlufter eller ren oksygen.
Flasking:
Fat anbefales til dette ølet. Vil du allikevel karbonere på flasker bruker du 6 gram sukker per liter ferdig øl.
Tapping på fat:
Dette ølet bør ha 2,7 gram CO2.
Lagringstid:
Først to uker ved romtemperatur for karbonering, deretter kaldt i to til tre uker.