Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Rask levering
  • Fast frakt kun kr 119,- Fri frakt ved kjøp over 1500 kr!

Horten Mikrobryggeri, Løs Kanon

Forventet resultat:

OG: 1.055 – 57

FG: 1.010-12

IBU: ~ 24

ABV: ~ 5,7%

EBC: ~ 13

Effektivitet: 75%


Malt:
5,0 kg Weyermann Pale Ale
0,5 kg Weyermann Münich 2
0,5 kg Weyermann Carahell
Totalt: 6,0 kg


Humle:

I dette settet må du måle opp humlen selv.
Tilsetning 1: 15 g Citra, 60 min
Tilsetning 2: 10 g Citra, 15 min
Tilsetning 3: 25 g Citra, 1 min
Tilsetning 4: 50 g Citra, Tørrhumling*
Totalt: 100 g
*Tørrhumling betyr at humlen tilsettes rett i gjæringskaret etter stormgjæring.


Gjær:
Fermentis Safale US-05


Annet:
1 tablett Protafloc (klarningsmiddel)


Vi anbefaler:
Klarningsmiddel som følger med. Gir klarere øl ved å øke utfellingen av proteiner. Bruk 1 gram / 25 liter. Tilsettes siste 15 minutter av koking.
Bruk av tørrgjær: Normalt ikke behov for rehydrering av tørrgjær. Dryss rett i gjærkaret. Husk å arbeide sterilt når du åpner gjærposen.


Mesking:
Du kan meske på flere måter. Det enkleste er en enstegs infusjonsmesk: 64-65°C i 60 min, 78°C i 5 min.
Beregning av meskevann Antall liter meskevann varierer ut i fra utstyret du bruker. Er du usikker kan du ta utgangspunkt i 20 liter meskevann.
Beregning av skyllevann Målet er et kokevolum på ca. 30 liter. Anslagsvis kan du skylle med ca. 17 liter vann på 77°C. Noter det ned og gjør eventuelle justeringer neste gang.


Koking:
Dette settet kokes i 60 minutter. Tilsett humle som angitt under “Koking” i sjekklisten på neste side.


Gjæring:

Det er viktig å bruke riktig mengde gjær på rett temperatur. Husk at gjæret lager ølet! 14 dager på 18-20°C Husk å oksygenere vørteren ved risting, vørterlufter eller ren oksygen.


Flasking:
Fat anbefales til dette ølet. Vil du allikevel karbonere på flasker bruker du 6 gram sukker per liter ferdig øl.


Tapping på fat:
Dette ølet bør ha 2,7 volumer CO2.


Lagringstid:
Først to uker ved romtemperatur for karbonering, deretter kaldt i to til tre uker.