Belgomalt Wheat 5.5 EBC max

39 kr

På lager

Hvordan det lages:
Hvete maltes med en lignende prosess som byggmalt. Den har en noe kortere bløtleggingstid, ettersom hvete ikke har skall og derfor absorberer vann raskere for å starte spiringen. Spiring skjer med høyt fuktighetsinnhold for å muliggjøre en høyere modifikasjon av maltet.
Typisk profil Maks 5,5 EBC. Protein gir en behagelig fyldig munnfølelse og forbedret skumstabilitet. Hvetemalt kan tilsettes i små mengder i ales eller lagers for å forbedre skumholdbarheten, og det er hovedingrediensen i hveteøl. Full spesifikasjonsliste under tilleggsinformasjon.

Typiske ølstiler Hveteøl / Weissen, Ales, IPA, American Pale Ale.
Typiske bruksrater 3–6 % for skumholdbarhet, 40–70 % for hveteøl når det tilsettes i meskekaret sammen med basismalt. Lignende gelatiniseringstemperatur som lys malt.

Tillegsinformasjon:
EBC Extract 0.2mm dry basis 82% min
EBC Colour 5.5 EBC max
Moisture 6.5% max
Total Protein dry basis 14% max
Soluble Protein 7% max
Diastatic Power 350 – 550 WK
EBC Wort pH 5.7 – 6.2

Produktnummer: 100723 Kategorier: , ,